10 savjeta za jačanje partnerskih odnosa

0

Što je potrebno za čvrst i stabilan odnos? Novac, dobro odgojena djeca, mnogo zabave i dobar seks sigurno ne štete, ali sve navedeno nije presudno za dobar, čvrst i kvalitetan odnos. Ako želite zdrav i čvrst odnos, u njega trebate stalno ulagati.

1. Zaboravite bajke

Što prije prestanete sanjati o ‘savršenom’ partneru i ‘savršenom odnosu’, prije ćete biti sretni s onim što imate.

2. Praštanje

Ne dopustite da vaš odnos bude uništen svađama tijekom kojih će na vidjelo doći negodovanja iz prošlosti. Za sretnu vezu potrebno je oprostiti, a ponekad i zaboraviti. Gradite na budućnosti i nemojte se osvrtati na prošlost.

3. Međusobna podrška

Život je već dovoljno težak. Zašto biste uz sve to vodili i bitke kod kuće? Pružite sigurno utočište jedno drugome.

Podrška

Život je pun bitaka. Neka vaš partner bude sigurno utočište.

Pokažite da cijenite pozitivne stvari koje vaš partner kaže ili čini – bez obzira koliko malene bile. Uvijek mislite pozitivno i ohrabrujte partnera da u slučaju problema vidi svjetlo na kraju tunela.

4. Zrelost

Pogledajte unatrag i procijenite odgovara li vam još uvijek ako se ponašate kao tinejdžeri. Riješite se dječjih očekivanja, reakcija i ogorčenosti kao kad ste bili tinejdžeri.

5. Prilagodba

Bez obzira na dob, uvijek smo sposobni za osobni razvoj. Budite malo razumniji i pokušajte se tu i tamo prilagoditi svom partneru. Uvijek budite iskreni, nježni i pažljivi, jer ono što dajete dobit ćete i od svog partnera.

6. Nemojte stagnirati

Kao što smo spomenuli u prethodnoj točki – dobar odnos također zahtijeva stalan osobni razvoj. Nemojte se zaustavljati niti u jednom trenutku, već se razvijajte i oblikujte u još bolju cjelinu.

7. Putovanja

Putujte zajedno i samostalno. Na taj ćete način zajedno stvoriti nezaboravne uspomene, a nema ničega lošeg i ako putujete sami, na taj način ćete imati uvijek nešto zanimljivo i novo za ispričati!

8. Hobiji

Pronađite zajedničke hobije, ali nemojte inzistirati da se druga strana bavi aktivnostima u kojima ne uživa.

9. Nemojte kritizirati

Nemojte nepotrebno kritizirati partnera i ne vodite evidenciju o svim njegovim lošim kvalitetama jer će suprotno dovesti do lošeg raspoloženja za obje strane. Budite svjesni da se većina odnosa može poboljšati i transformirati ako odlučite raditi na sebi i vašem odnosu.  Otvoreno razgovarajte s partnerom o svim problemima koji vas opterećuju. Otvoren i povjerljiv razgovor može  dovesti do rješenja.

10. Pazite na izgled i zdravlje

Ne zanemarujte svoje zdravlje i svoj izgled. Sport, zdrava prehrana i umjerena konzumacija alkoholnih pića važni su čimbenici dugog (partnerskog) života.

Share.

About Author

Comments are closed.