5 aktivnosti na otvorenom za potpuno opuštanje

0

Za neke je ljubav prema sportu potpuno prirodna, dok za druge predstavlja patnju koja im „nije potrebna”. Jeste li se ikad zapitali kakvo zadovoljstvo imaju osobe koje uživaju u svojim „znojnim trenucima“? Najvažnije je ono što želimo od svoje rekreacije, a to je sigurno jedan od najboljih razloga aktivnog odmora – potpuno opuštanje. Priroda je pravi balzam za tijelo i dušu, a u nastavku predstavljamo 5 TOP aktivnosti ili antistres terapije zbog kojih ćete se osjećati preporođeno.

Vježbanje na svježem zraku poboljšava vaše raspoloženje, smanjuje stres i pomaže u prevladavanju neugodnih emocija koje sprječavaju da budete svakodnevno sretni. Nakon samo nekoliko minuta tjelesne aktivnosti aktivirat ćete i hormon sreće zbog čega ćete se osjećati apsolutno divno, stoga  nakon lošeg dana pronađite svoju omiljenu aktivnost koja će vas opustiti i donijeti vam osmijeh na lice.

1. Šetnja

Šetnja je idealna prilika da se odmorite od neželjenih misli koje vas često opterećuju i nakon nekoliko koraka moći ćete razmišljati potpuno drugačije. Zelene boje prirode uvijek će vas opustiti, vratiti vam energiju i napuniti vaše baterije. Lovite zrak punim plućima, uživajte u pogledu na cvijeće, drveće, osluškujte prirodu i sami sebe.

2. Trčanje u prirodi

Uvijek pronalazimo tisuću i jednu izliku zašto je opuštanje na kauču najbolji izbor za opuštanje, a istovremeno se nakon njega često osjećamo još umorniji. Odlučite se za trčanje u prirodi jer ćete se na kraju zaljubiti u nju, uglavnom zato što je  to odličan ventil za oslobađanje od stresa, ali potreban je i za stjecanje kondicije i jačanje mišića. Dobra tjelesna kondicija ojačat će vas mentalno, što znači da ćete biti spremni na sve izazove, jer ćete biti iznutra jači.

3. Biciklizam

Vožnja biciklom makadamskim stazama može biti pravi užitak. Kad smo bili djeca,  jedva smo čekali da se popnemo na bicikl i krenemo istraživati svijet. Zaista smo uživali u tome.

Biciklizam

Spakirajte ruksak i upustite se u dug put u nepoznato sa biciklom.

Zašto ne oživjeti te trenutke i sva draga sjećanja? Spakirajte ruksak s ukusnim zalogajima, omiljenim pićem i upustite se u dug put u nepoznato. Otkrivanje novih staza i iskustava zasigurno će vam uljepšati svakodnevicu.

4. Planinarenje

Jeste li se ikad popeli na neku planinu? Ako tek započinjete,  možda  je bolje da  se radije odlučite za niži brežuljak u blizini. Na cilju ili na samom vrhu, obavezno se osvježite osvježavajućim pićem i uživajte u prekrasnom pogledu. Osjećaji mogu biti uistinu pobjedonosni, što je vrijedno truda.

5. Plivanje

Gotovo svi vole plivanje jer voda je pravi raj za ljetno osvježenje. A pošto su sada temperature visoke, možete otići i na more ili posjetiti jedno od prirodnih jezera i rijeka. Plivanje blagotvorno utječe na vaše opće stanje, stoga pronađite svoj unutarnji mir i hladovinu. Trebamo li još nešto dodati.

Share.

About Author

Comments are closed.