5 ideja za aktivnosti u slobodno vrijeme

0

Znamo da su samo uspomene trajne i one su nam najdragocjeniji suvenir sa putovanja. Svakako da za vrijednost nekog putovanja možete kupiti materijalnu stvar, ali ukoliko ipak odlučite uložiti u daleko putovanje ili kampiranje u podnožju neke planine, sjećanja i nova iskustva ostat će trajno vaši i obogatiti vas za cijeli život.

1. Kampirajte spojeni s prirodom

Kampiranje je sastavni dio gotovo svakog planinarenja, posebice kada se radi o planinarenju i usponu na visoke i zahtjevne planine. Možda ste se već kao dijete okušali u kampiranju, ali ako niste, uvijek se možete odlučiti isprobati prespavati noć u šatoru.

Noć u šatoru

Uvijek se možete odlučiti isprobati prespavati noć u šatoru.

Kampirati možete i s najosnovnijom opremom, potreban vam je šator koji možete zatvoriti i kojem ćete prespavati noć. Osjećaj spavanja pod zvijezdama možda će vas navesti da se doživotno zaljubite u kampiranje.

2. Roadtrip – krenite na avanturu

Neka vaš roadtrip put bude spontan kako bi bio što zabavniji i kako bi se pretvorio u pravu avanturu. Spakirajte osnovne stvari, ubacite ih u automobil ili još bolje, u kamper, i krenite na put, sjever ili jug, istok ili zapad, neka vam ništa ne bude prepreka na ovoj avanturi.

3. Priuštite se luksuzno putovanje

Putovanja stvaraju uspomene, a ako se radi o luksuznom putovanju koje ćete si priuštiti kako biste svom slobodnom vremenu dali i dozu luksuza i uživanja, vaš će doživljaj biti potpun. Unajmite luksuzan hotel i sobu s prekrasnim pogledom te se nagradite pijuckajući omiljeno piće dok se izležavate kraj mora ili bazena. Možda vam ovo zvuči kao vaš klasičan ljetnji odmor, ali ukoliko se odlučite na luksuzan smještaj, doživljaj će biti potpuno drukčiji.

4. Odlučite se isprobati ekstremne aktivnosti

Ukoliko luksuzan odmor koji od vas zahtijeva samo izležavanje nije vaš način za provođenje slobodnog vremena, tada vam predlažemo da se iskušate u nekoj ekstremnoj sportskoj aktivnosti. Možda vas je oduvijek privlačio bungee jumping skok ili skok padobranom, ili ste možda tip za paragliding. Kako god bilo, neka vam adrenalin koji ćete osjetiti bude vjetar u leđa u trenutku kada se premišljate što učiniti sa svojim slobodnim vremenom.

5. Rafting

Spuštajući se brzacima i kanjonima rijeka možete doživjeti svu ljepotu pojedinog krajolika, ali i osjetiti moć rijeke. Spuštanje planinskim, hladnim rijekama nekad je teško i opasno, ali adrenalin je zagarantiran. Potrebna vam je samo volja i vaša avantura može početi.

Za koju god aktivnost da se odlučite, bitno je da svoje slobodno vrijeme iskoristite kvalitetno, učeći nove stvari dok istovremeno skupljate i nova iskustva i pripremate se za nove obaveze.

Dijeli.

Comments are closed.