5 najprikladnijih pasmina pasa za obitelji s djecom

0

Odluka o kupnji ili udomljavanju psa nikako ne bi trebala biti nepromišljena. Također, imajte na umu da uz svu moralnu odgovornost novi član obitelji predstavlja i dodatni trošak za obitelj. Stoga sa svojim partnerom saznajte što je sve potrebno za kupnju psa i koliki će biti prosječni mjesečni trošak hrane, opreme i veterinara.

U svakom slučaju, prije kupnje ili udomljavanja potrebno je utvrditi koja je pasmina najprikladnija za dinamiku i način života vaše obitelji. Neke su pasmine aktivnije i fizički zahtjevnije od drugih. Također im treba puno više prostora za kretanje oko kuće i vrta, dok je drugima ugodnije u skloništu mirnog i toplog doma.

5 najprikladnijih pasmina pasa za obitelji s djecom.

1. Labrador

Labrador retriever smatra se izuzetnim terapijskim psom ili psom vodičem. To je inteligentan i odan pas koji je pogodan za kućnog ljubimca i idealan je izbor za obitelji s djecom. To je vrlo aktivna pasmina koja je pogodna za život u stanu ili u kući s vrtom. Poželjno ih je uključiti u trening ili natjecanja, jer bez mentalnih i fizičkih izazova takav pas može postati nesretan.

To je veliki pas, ali njega ove pasmine potpuno je jednostavna. S vremena na vrijeme potrebno je četkati mu dlaku jer na taj način uklanjate čestice prašine. Labradori izuzetno vole vodu, stoga se preporučuje da ih dobro operete vodom nakon kupanja u otvorenim vodama, a šamponiranje se preporučuje rjeđe.

2. Pudl

Pudl je izuzetno graciozna, ponosna, topla i prijateljska pasmina pasa koja se smatra drugom najinteligentnijom pasminom. Izvrstan je izbor za obiteljskog psa jer ga odlikuju dobrota, povjerenje i snažna vezanost za čovjeka. Razumije se s djecom svih dobnih skupina, uglavnom nije agresivne prirode. Također je odgovornost roditelja da kontroliraju igru ​​djece s bilo kojom pasminom pasa.

Pudlica je izvrstan obiteljski pas, ali ne voli samoću, stoga nije prikladna za one obitelji koje su zbog dugog radnog dana puno izvan kuće. To je izuzetno pouzdana pasmina koja je jako vezana uz svog vlasnika i želi mu udovoljiti u svemu, a budući da im dlaka ne opada kao kod ostalih pasa, ova je pasmina pogodna i za alergičare.

3. Zlatni retriever

Zlatni retriver ili Zlatni retriver je obiteljski pas koji je također pogodan za one koji još nemaju iskustva sa psima. To su aktivni psi kojima treba najmanje jedan sat aktivnog vježbanja dnevno, stoga su prikladniji za aktivnije obitelji koje vole šetati i provoditi vrijeme u prirodi.

Također vole plivati ​​i donositi lopte i druge igračke. Međutim, budući da vole jesti, skloni su prekomjernoj težini i potrebno je ograničiti poslastice i strogo dozirati količinu hrane za svaki obrok te ih hraniti u određeno vrijeme. Izuzetno su ljubazni, društveni i živahni te izuzetno zaštitnički nastrojeni i odani članovima svoje obitelji. Izvrsno se slažu s djecom i vole pažnju.

4. Beagle

Beaglovi su pasmina pasa koja je izuzetno energična i smatra se izvrsnim obiteljskim psom. Živahni su, aktivni i temperamentni, ali istodobno nikada ne pokazuju znakove agresije. Ponekad su pomalo nestašni i tvrdoglavi pa je potrebno biti oprezan u odgoju. Budući da je pas izuzetno prilagodljiv, dobro će se slagati s djecom, ali ova pasmina zahtijeva veliku dosljednost u učenju i odgoju.

Beagle

Beagle izuzetno je energičan, živahan i smatra se izvrsnim obiteljskim psom.

Njegova je dlaka kratka i otporna na vremenske uvjete pa ne zahtijeva posebnu njegu. Bit će dovoljno s vremena na vrijeme četkati psa. Također se preporučuje da mu barem jednom mjesečno očistite uši.

5. Newfoundlander

Newfoundlander ili nježni div pasmina je pasa koja je izuzetno vezana uz svoju obitelj. To su hrabri, predani, odani i ljubazni psi koji su emocionalno izuzetno osjetljivi i privrženi vlasnicima, stoga ih također vole koristiti kao terapijske pse.

Njihov nježni, neagresivni i mirni karakter čine ih nezamjenjivim obiteljskim psom. Pogodni su za obitelji s djecom jer su vrlo strpljivi i nježni psi. Budući da su ogromni, potrebno je biti prisutan u igranju s malom djecom. To je vrlo poslušan i inteligentan pas, ali potrebno je biti izuzetno nježan, strpljiv i dosljedan u odgoju te narediti mirnim tonom, ali s dobrom mjerom autoriteta.

Potrebne su mu redovite svakodnevne šetnje i svakodnevni posjeti prirodi ili livadama. Vole se igrati s članovima obitelji, plivati ​​i loviti loptu. Budući da neizmjerno uživa u društvu ljudi, mora mu se posvetiti dovoljno pažnje. Ne podnose dobro visoke temperature pa im ljeti moramo osigurati rashlađeni prostor. U svakom slučaju, potrebno im je posvetiti dovoljno pažnje i društva, inače će biti nesretni.

Share.

About Author

Comments are closed.