Na kampiranje: na ove stvari ne smijete zaboraviti

0

Kampiranje je vrlo ugodan, zabavan, zdrav i svestran način da provedete svoj odmor. Naime, kampiranje predstavlja izravni kontakt s prirodom, a kombiniramo li ga uz obitelj i prijatelje,  zaista ne možemo  zamisliti bolji odmor. Tada zapravo nije važno gdje ćemo postaviti šator.

Može se postaviti uz more ili jezero, ispod planinskih vrhova, usred šume i na mnogim drugim mjestima. No, kampiranje je još ugodnije ako ga olakšamo i ujedno obogatimo mnogim modernim priborom i dodacima. Stoga smo u nastavku izradili popis onoga što je dobro ponijeti sa sobom na kampiranje.

1. Vreće za spavanje, madraci i viseće mreže

Spavanje u šatoru je svakako ugodnije ako je krevet postavljen na udobnom madracu  i vreći za spavanje. Postoje madraci koje možete napuhati, ili oni pjenasti. Vreće za spavanje, koje su cijelom dužinom opremljene patentnim zatvaračem, mogu se koristiti i kao deke.

Za ljetnih dana vreće za spavanje ne bi trebale biti predebele i pretople. Postoje čak i tanke verzije koje su kao stvorene za vruće ljetne noći. Uz vreće za spavanje, jastuke i madrace, možemo si priuštiti spavanje pod zvijezdama. Na drveće oko šatora možemo priložiti i viseću mrežu, koja je savršena za odmor, čitanje i uživanje u zvukovima prirode.

2. Svjetiljke i zaštita od insekata

Kad u kampu padne mrak, potrebna nam je praktična svjetiljka. Najpraktičnija je ona koja se može objesiti na posebnu vješalicu ili postaviti na stol. Za noćne šetnje potrebna nam je i prijenosna svjetiljka koja se može nositi u džepu. Kad kampiramo, živimo u skladu s ostalim stanovnicima prirode.

Nažalost, to uključuje komarce i druge insekte. Od njih se možemo zaštititi posebnim mrežama protiv komaraca, ali možemo koristiti i posebna sredstva u obliku kreme ili spreja.

3. Stolovi, stolice i ležaljke

Za dulji obiteljski odmor u kampu preporučuju se sklopivi stolovi, stolice i ležaljke. Svi ti dodaci značajno povećavaju udobnost našeg boravka u prirodi. Ležaljke su također korisne i za odmor na plaži.

4. Kuhinja i pribor za jelo

Svakako ponesite praktičan stol i stolice. Svakodnevne obroke možete pripremati posebnim štednjakom na plin. Dostupan vam je i pribor za jelo od kvalitetne plastike, nehrđajućeg čelika ili aluminija.

5. Suncobrani

Ako kampirate s malom djecom, svakako je preporučljivo opremiti se suncobranima koje možete ponijeti sa sobom na plažu i zaštititi svoje mališane od sunčevih zraka. Odaberite suncobrane koji se lako montiraju, rastavljaju i nose.

6. Igre, štapovi, sportska oprema …

Odmor na kampiranju izvrsna je prilika za razne sportske i društvene aktivnosti. Zbog toga je sjajno opremiti se štapovima za ribolov, podvodnom maskom i perajama te mnogim drugim društvenim igrama kako biste začinili svoj ljetni odmor.

Share.

About Author

Comments are closed.