Što očekivati nakon uzimanja Viagre?

0

Svi znamo da su muškarci s erektilnom disfunkcijom (ED) zabrinuti zbog činjenice da svojoj partnerici možda neće moći pružiti dovoljno zadovoljstva tijekom seksa, a žene s partnerom koji pate od ovog poremećaja također osjećaju težinu u srcu kroz koje prolaze njihovi partneri.

Ako ste vi, kao supruga ili djevojka zatečena u istoj situaciji, vaš suprug ili dečko će najvjerojatnije pokušati s plavom tabletom kao rješenje.

Što očekivati nakon uzimanja Viagre?

Uloga Viagre kao vazodilatatora znači da može pomoći u širenju krvnih žila i omogućiti protok više krvi u područja koja ne dobivaju dovoljnu opskrbu krvlju. Dakle, upotreba Viagre omogućit će veći dotok krvi u tkiva penisa.

Vazodilatacijski učinak i učinak opuštanja mišića Viagre uzrokovat će erekciju penisa. Međutim, lijek nije dizajniran da djeluje sam po sebi kako bi proizveo taj učinak. Za postizanje erekcije uvijek će biti potrebna seksualna stimulacija jer samo uzimanje Viagre ne može izazvati erekciju.

Prema studiji koju je objavio Nacionalni centar za biotehnološke informacije (NCBI), početak erekcije uzrokovan sildenafilom, aktivnim sastojkom Viagre, traje 27 minuta. U ovom je istraživanju 82% sudionika odgovorilo na lijek i dovelo do erekcije u roku od 45 minuta.

Muškarac bi trebao uzeti lijek otprilike jedan sat prije planiranog seksualnog odnosa.

Trajanje učinka

Ista je studija također pokazala da trajanje učinka sildenafila, odnosno duljina vremena u kojem još može izazvati erekciju nakon uzimanja iznosi 4 sata. Dakle, imate 4 sata da uživate u odnosu.

Viagra se uzima samo jednom dnevno, prema liječničkom receptu. Razgovarajte sa svojim liječnikom o mogućnosti uzimanja manjih doza za produženi spolni odnos i mogućim nuspojavama Viagre na partnera ako lijek uzima u malim količinama više od jednom dnevno.

Nuspojave Viagre

Možda ste previše zaokupljeni pozitivnim učinkom Viagre  i zaboravili ste uzeti u obzir negativne učinke. Pripazite na sljedeće moguće nuspojave:

  • Glavobolja – česta nuspojava koja se može liječiti jednostavnim lijekovima protiv bolova poput paracetamola.
  • Crvenilo kože (crvenilo kože na obrazima i vratu).
  • Loša probava – može se liječiti lijekovima  za probavne smetnje.
  • Poremećaji / izobličenja vida.
  • Nazalna kongestija – može se liječiti kapima za nos ili inhalatorima eukaliptusa.
  • Vrtoglavica – ako imate vrtoglavice, ne preporučuje se upravljanje vozilima ili strojevima.

U slučaju da primijetite ozbiljnije nuspojave, odmah potražite liječničku pomoć. To se posebno odnosi na bolove u prsima, gubitak vida te dugotrajne i bolnu erekcije.

Nuspojave Viagre

Glavobolja – česta nuspojava Viagre, koja se može liječiti paracetamolom.

Prijapizam je naziv za dugotrajne bolne erekcije koje mogu nanijeti trajno oštećenje penisa. Prijapizam je rijetka nuspojava, ali trajna i bolna erekcija dulja od 2 sata zahtijeva hitnu medicinsku pomoć.

Za kraj, imajte na umu da rješavanje problema erektilne disfunkcije možda neće riješiti druge probleme u vašem odnosu jer ljubavni odnos je puno kompleksniji i ne sastoji se samo od fizičkog segmenta.

Problemi s postizanjem erekcije češći su kod starijih muškaraca i pojavljuju se kod 65% muškaraca starijih od 60 godina, a oko 40 posto muškaraca mogu osjetiti probleme već u 40-ima. Najčešći uzroci su fizičke prirode, npr. manjak testosterona, povišen kolesterol, krvni tlak, dijabetesa ili upale prostate, no također mogu biti i psihički.

Dijeli.

Comments are closed.